11 vjetë kidnapimi
video

 

Arkivi Video

Video protesta download


Modulet

· Valët e Liqenit
· Forums
· Designi i vjetër
· Galeria
· Sulltan Memeti
· Pyetësori
· Historia
· Përshëndetjet


Të mësojmë

Gjuhën Angleze


Sponzorët
për Ladorishti.com,


Amerikë

  • Kurti Lena

Maqedoni

Zvicër

 


Ka shkrojtur


Filmat Shqip
Gjoleka djali i Abazit
Shqiptari, der Albaner
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

vizito Struga News

 

 

 

Në emisionin NJERZIT E HUMBUR, transmetuar nga TVSH, më datën 10.10.2012

 

Xheladin Lena për punën e b ërë, AFERIM nga Ladorishti.com


Nderohen Demir Lena, Riza Ajro dhe Tabori i Strugës

Tiranë 22 korrik- Në Tiranë, në selinë e Presidencës shqiptare, ditën e premte, Presidenti i Republikës së Shqipërisë, Bamir Topi, në prezencën e intelektualëve njerëzve të penës, familjarëve dhe të ftuarve të tjerë të ardhur nga Struga i dorëzoi urdhrin ''Nderi i Kombit'' pas vdekjes Demir Lenës. Njërit nga luftëtarët e shquar të lirisë dhe pavarësisë së Shqipërisë, me motivacionin për heroizmin e treguar në Betejat e Petrinjës të vitit 1913 kundër pushtuesve serb si dhe në betejën e Nikolicës kundër pushtuesve grek, në mbrojtje të Pavarësisë së Shqipërisë dhe trojeve shqiptare nga planet për aneksimin e tyre nga shtetet fqinje. Presidenti Topi këtë urdhër ia dorëzoi Xheladin Lenës, stërnipit të Demir Lenës, i cili nga ana e tij falënderoi Presidentin për këtë vlerësim që i bëhet njeriut që në zemër kishte çështjen kombëtare.

"Ai e meritonte këtë vlerësim, sepse me veprimtarinë dhe aktivitetin e tij kontribuoi që të kujtohet dhe vlerësohet", përfundoi Xheladin Lena. Gjithashtu, në këtë ceremoni Presidenti i Republikës së Shqipërisë Bamir Topi, i dha Riza Ajros pas vdekjes ''Medaljen e Artë të Shqiponjës'' me motivacionin për heroizmin e treguar në betejën e Petrinjës, më 1913 si një ndër komandantët e luftëtarëve shqiptarë luftoi kundër ushtrisë serbe në mbrojtje të pavarësisë së trojeve shqiptare nga planet për aneksimin e tyre prej shteteve shoviniste fqinje. Këtë medalje të lartë të shtetit shqiptar Presidenti Topi ia dorëzoi Vait Ajros, në cilësinë e përfaqësuesit të familjes të Riza Ajro. Pas pranimit të medaljes Vait Ajro theksoi se është një nder i veçantë që pas njëqind vjetësh u japim vlerën e merituar këtyre figurave me kontributin e Presidentit Topi dhe kryetarit të Komunës së Strugës. "Ata deshën dhe ëndërruan një Shqipëri të bashkuar për të cilën luftuan", përfundoi Ajro.

Gjithashtu me "Medaljen e Artë të Shqiponjës" Presidenti Topi vlerësoi edhe Taborin e Strugës për heroizmin e treguar në Betejën e Petrinjës më 1913 kundër ushtrisë serbe në mbrojtje të Pavarësisë së Shqipërisë dhe trojeve shqiptare nga shovinistët fqinj. Këtë vlerësim të Presidentit shqiptar e pranoi kryetari i Komunës së Strugës, Ramiz Merko, i cili në emër të qytetarëve të Strugës falënderoi Presidentin Topi për dekorimet e Demir Lenës dhe Riza Ajros si dhe për dekorimin e Taborit të Strugës."Para disa ditëve Presidenti dekoroi edhe nënshkruesit e Pavarësisë nga Fushëgropa e Strugës dhe kështu pas njëqind vjetëve Strugës, i kthehet historia i kthehen të gjithë ata burra dhe trima që kanë luftuar për mbrojtjen e trojeve shqiptare", përfundoi Ramiz Merko.

Ndërkohë, një fjalë rasti në këtë ceremoni në Presidencën shqiptare mbajti dhe aktori i mirënjohur dhe veprimtari Xhevat Limani, një nga iniciatorët dhe kontribuesit për vlerësimin e këtyre figurave. Limani potencoi se Struga që frymon shqip ndjehet e vlerësuar nga këto dekorime. "Ne kemi pasur një ëndërr dhe një frymë ashtu siç e pat thënë Skënderbeu se: Atdheu ynë është Shqipëria, gjersa gjaku ynë malet dhe bregoret do t'i lajë, do të rrojë Shqipëria", tha aktori Xhevat Limani. (P.L./KOHA)

 

Pas Incidentit në çiflik të shkupit, për reagimin e politikanëve tonë, më së miri shprehet ky plaku, që shprehë mendimin e popullit...

 

Ladorishti.com

March is in present time held to be the third month of the year in both the Julian and Gregorian calendars . It is one of the seven months which are 31 days long

Muaji Mars, është muaji i tretë i vitit si në kalendarin "Julian" dhe "Gregorian". Eshtë njëri nga shtatë muajt të cilët kanë 31 ditë.

Në Muajin Mars kemi këto data interesante:

DITËN E MËSUESIT, 7 MARS

DITËN E GRUAS, 8 MARS

DITËN E VERËS, 14 MARS

 

 

Ladorishti.com


 

Ladorishti.com, përgëzon z. Xhemail Murtishin për këtë video, AFERIM MORE XHEMKO.. kështu na nderoni të gjithë Ladorishtarët.

  

 

 


Debat në Ladorishti.com


FORUMI NË LADORISHTI.COM

 


 

 Video 

Ladorisht

Lajmet Maqedoni

Lajmet Shqipëri

Lajmet Kosovë

Tv Live

Video më të reja
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


partia çame
     
     

 
 
     
 
 
     

 
 

     

 
 

     


Copyright Ladorishti.com 2012 (11 vjetë Ladorishti.com)
Ti Shqipëri më jep nderë..