Nisi Projekti "Ladorisht 2010"

në Vendlindje dhe Diasporë rreth LAPIDARIT në Ladorisht

Nisi Projekti "Ladorisht 2010"

Postnga Ton Lleshi » E Premte 13. Nëntor 2009, 22:50

Bashkëfshatarë të nderuar
Ne po ju informojmë me kënaqësi që si e kemi theksuar edhe më parë, që Grupi Punues nisi Projektin
"Projekt Ladorisht 2009"
Detaje më të hollësishme do të vijojnë!!!

Me nderime dhe respekt

Grupi punues
Ton Lleshi

Re: Nisi Projekti "Ladorisht 2010"

Postnga krasta » E Shtunë 14. Nëntor 2009, 16:24

Dhe fqinjët e Shqipërisë,
Armikët e perëndisë,
Kshu treteshin nga nakari,
se ish burrë shqipëtari.
Sa mbretërë të dëgjuar,
Në Shqipëri të uruar,
Sa burra të fort' e trima,
Me vështrim si vetëtima,
Kan' ardhur e kanë shkuar,
Dh' emri s'u është haruar!
Me ta bashk' ish trimëria,
Dhe me ta ish urtësia,
Të dyj' ato mbretëronin,
Mëmëdhen' e lulëzonin,
Ish parrajsë Shqipëria,
Se ishte gjall mirësia.
Bukuri e perëndisë,
Perëndi e bukurisë
krasta
Administrator

Poste: 5
Antarësuar: E Martë 10. Nëntor 2009, 22:06

Postnga Rini Dauti-Rollin » E Shtunë 6. Shkurt 2010, 07:30

Sqarim rreth "Projektit 2010"për të gjithë Ladorishtarët apo hulumtimi i Masakrës

Së pari Ju përshëndes të gjithëve dhe si anëtar i Grupit Inicues(punues)që nga fillimi i Projektit "Ladorisht2009"e deri më 31.10.2009 kur përfundojë Projekti i sipërmendur dhe falë ndihmës morale që ju dha kësaj iniciative nga të gjitha institucionet në vendlindje si Bashkësia Lokale-Këshilli i xhamisë dhe të gjitha asociacionet e saj.Gjithashtu desha të cek edhe pikën kryesore atë të financimit të meremetimit të varrezave dhe ngritjes së Lapidarit të ri nga ana e Shoqatës së mërgimtarëve në Zvicër ku ladorishtarët në Zvicër janë të aktivizuar më se dy(2) dekada në mërgim.
Prandaj do t'ju kisha lutur të gjithëve si vëllezër e motra se Projekti apo nën Projekti 2010 nuk është vazhdimësi e ish-Grupit Punues dhe që ka të bëjë me çdo ladorishtar ,unë them JO pasiqë për këtë nën-Projekt nuk ka nevojë të ngrihet pluhur i madh pa patur nevojë dhe me plot gojë mund të them se ky është vetëm vazhdimi i hulumtimeve të Masakrës dhe njohjes ndërkombëtare të saj nëpër Arkivat Ndërkombëtarë.

Ladorishtarë të nderuar,Ladorishti dhe bijtë e tij kudo që janë shumë shpejtë e kuptuan se iniciativa e marrë kishte domethënie dhe rëndësi historike për të,prandaj ne të gjithë së bashku me atë organizim të shkëlqyer mundëm si çdo herë të rujamë vlerat tona kombëtare dhe si çdo herë finalizuam një Projekt kaq të madh por shumë domethënës për Ladorishtin e Madh.Këtë mund ta shihni edhe në http://www.pro-ladorisht.org dhe të gjitha faqet që japin informata të përgjithshme (e kam fjalën faqet në Internet)se këtu nuk bëhet fjalë për merita vetëm të një grupi punues ,por meritat na takojnë të gjithëve që nga i vogli e deri të ai më plaku që ndihet krenar me Lapidarin e ri.
Mërgimtarët ladorishtarë kudo që janë(Zvicër-Amerikë-Itali etj..etj) e sidomos familjarët e afërm apo gjenerata e tretë e të masakruarve ishin edhe shtylla kryesore e këtij Projekti si financiarisht e poashtu moralisht ,që padyshim ishte edhe një nder i madh për ta ku mbas 65 viteve më në fund fillojë një Projekt si ky dhe mbarojë me plot sukses nga të gjithë.
Diçka speciale nuk kisha më çka të shtojë ,por unë si Rini Dauti dhe anëtar i atij Grupi punues jam mirënjohës e ndihem krenar me të gjithë shokët e me ato djemtë e rinj,ku një pjesë e tyre të rritur dhe shkolluar në mërgim nuk harruan vendlindjen e tyre dhe patën një guxim të pashembullt në mbrojtje të nderit,emrit ,vendlindjes së tyre...
NUK KA SEND MË TË çMUAR SE KUR LADORISHTARI E DO VENDLINDJEN
NUK KA VENDLINDJE TË DYTË PËR LADORISHTARIN...AI ËSHTË I PARI DHE I FUNDIT...
ZOTI I SHPËRBLEFTË TË GJITHË ATA QË MUNDËSUAN REALIZIMIN E KËTIJ PROJEKTI ,se kështu i treguam vetëvetës,prindërve tanë,shokëve tanë ,por edhe armiqëve se ladorishtarët në mërgim nuk harruan kurrë
Ladorishtin e Madh...

Rroftë Ladorishti e Lavdi bijve të tij

përshëndetje vëllazërore të gjithë Ladorishtarëve kudo që janë në botë...
Rini Dauti-Rollin

Postnga Ton Lleshi » E Djelë 7. Shkurt 2010, 19:11

Hi rolli
Ti këtu më duket se ngatërron dy sende: Në fakt grupi punues që ka qën nuk egziston më, nëse e kupton Grupi Punues i "vakçares" projekt akoma i pa përfunduar!!.Unë po ta shpjegoj që historia e Ladorishtit nuk është vetëm Vakqarja (është vetëm një pjesë shum e dhimbshme e Ladorishtit), ku e le Bazilikën?, ku e le Luftën e Petrinjës?, ku e le Masakrën e 1913?, ku e le Hajdar Dushin?, ku e le Sulltan Memetin?, ku e le 1992-shin? Ambullanca?, Zyra ndërkomunale? , e kështu me radhë. !Është e vërtet që të nxisish një iniciativë autoktone për historinë dhe dinjitetin e Ladorishtit do guxim shum të madh, sepse që në hapin e parë ballafaqohesh me...... Dhe këtë guxim shum pak njerëz e kanë!
Grupi Hulumtues është poashtu i veçantë. Ma merr mendja që nuk k anevoj për shpjegime.

Më tutje Grupi Punues dhe iniciativa për Projektet 2010 egzistojn dhe ti për këtë je shum mir i informuar bile me vetëdëshirë ke dhën dakordimin tënd!, kurse tani defakto nuk merr pjes në to. Këtu shihet influenca, është e vështir të rrish korrekt dhe neutral!!

Jam i sigurt që e ke vetëdijen ti kuptosh gjërat!
Të pëshëndes dhe të them "Lebe Wohl"
djali
Ton Lleshi

Postnga Rini Dauti-Rollin » E Hënë 8. Shkurt 2010, 01:19

Përshëndetje Toni
Shumë interesante më vjen kur thua se me dakordimin tim paskam thënë gjoja Grupi Punues dmth ai grup me të gjithë anëtarët si ti,unë,albërimi,aziri,shkëndiu,alfreti,idrizi dhe shpëtimi egziston(shiko detyrat dhe qëllimet në Projekt në www.pro-ladorisht.org) që do të thotë se Grupi Punues i Projektit ladorisht2009 pushon punën kur projekti mbaron,a është kështu..?,dhe kjo duhet të respektohet mbasi çdo anëtarë i atij grupi ka të drejtë ta shfaqi mendimin e vet edhe mbas të gjitha atyre vështirësive që patëm ,por më në fund Lapidari u ngrit dhe të gjithë dolëm faqebardhë.Sa për projektet 2010 që fletë ti momentalisht është puna e hulumtimeve (Grupi Hulumtues)si platformë që kemi pasur në zbardhjen e Masakrës ,e këtë e bën sot Grupi hulumtues apo jo..?,por që dallon nga Projekti ladorisht 2009 se këtu ka të bëhet vetëm me hulumtime e jo me informimin e gjërë të opinionit apo takime,mbledhje,ftesa etj etj me të gjithe ladorishtarët.Këtë gjë nuk ka nevojë të dijë çdokush mbasi hulumtimet kanë rëndësinë e vet dhe sa do jetë rezulltati do të shohim më vonë nga puna që është për tu bërë.
Sa për atë që thotë ti si Jeton se egziston një Grup punues për Projektet më 2010 flisni për shumë Projekte si duket këtu dhe gjoja historia e Ladorishtit nuk është vetëm Vakçarja,unë të paktën kam pak njohuri si Rini Dauti për historinë e Ladorishtit dhe të gjithë Ladorishtarët e dijnë shumë mirë se çka mungon në Ladorisht:si rryma ,uji,rrugët etj etj,por të bëhemi pak realistë se a bëhen këta gjëra vetëm me fjalë në internet apo me bashkimin e të gjithëve ladorishtarëve ,ky ka qenë edhe qëllimi im në Projektin Ladorisht 2009 që institucionet tona ta kuptojnë se populli është ai që vendos për të ardhmen dhe historinë e tij dhe jo GJUMI i viteve të kaluara. Pastaj unë personalisht të them se nuk jam në influencë të askujt dhe nuk i fshihem askujt kur ka nevojë ti them dhe qartësojë mendimet e mija këtë po ta them me plotë besim personal dhe se historia e ladorishtit si Bazilika ,zyra e vendit(ska të bëjë me histori),ambulanca(ska të bëjë me histori)nuk kanë qenë Projekte të atij Grupi Punues që thoni Ju.Mbasi më etikoni se paskam influencë apo ndikim nga dikush unë them që ndikimi tek mua është vetëm një person dhe ai quhet Rini Dauti bashkë me sinqeritetin tim,kjo ka qenë dhe do të mbesi IDEALI im përgjithmonë si vizion që kam për të dhënë kontributin tim në dobi të Ladorishtit të Madh legjendar.
Përshëndetje të gjithëve dhe jam i gatshëm për çdo qartësi në lidhje me këtë temë...
Rini Dauti-Rollin

Postnga Ton Lleshi » E Martë 9. Shkurt 2010, 21:41

Projektet 2010 lindën tek në Janrin e 2010 e jo më par dmth. nuk ka të bëj fare me ish grupin punues dhe këto projekte i ka nën përgjegjësi s1-cars dhe unë personal. Këto projekte lën hapsirë për të biseduar me të gjithë. Ti më duket nu e ke kuptuar mesazhin tim. Dhe nga to nuk ka patur asgjë ish grupi punues të lus ty dhe të tjerët keni kujdes me interpretimet! Këtu nuk ka të bëj as Grupi Hulumtues,

Peojektet janë këto: Pllakata, Bazilika, Komuna, Valëte liqenit ndihmë, Ambullanca, Fusha e Sportit, angazhim për zgjidhjen e Sulos, rrugët e pa Asfaltuara, nxënësve më të mirë
Shiko në vijim:

I nderuar popull i Ladorishtit, tani është koha e fundit që ne ta bëjm hapin vizionar dhe parimor për Zhvillimin dhe çështjen sociale të Ladorishtit. , është koha më se e fundit për ta ngritur Ladorishtin vendëbanim Antike-Ilire dhe për ta pregatitur për Evropë. Sepse Kombi Shqiptar i ka krahas Vlorën, Drenicën…. dhe Ladorishtin.
Më në fundë sot është koha ku ne e bëjm realitet mendimin e vizionit tjetër, zhvillimor, Parimor , kombëtar dhe social.

1. Të garantohet neutraliteti dhe bashkëpunimi me të gjithë. (Projekt i nisur)
2. Të garantohet internacionalizimi i Ladorishtit.(Projekt i nisur)
3. Të realizohet pllakata me të cilën do të identifikohet Ladorishti. (Projekt i nisur)
4. Ti viret ç`do pike interesante edhe për turizëm nga një shenjë (nga një gur me mbishkrim ku përshkruan specifikat përkatëse, si dhe të bëhet një kartografi nga Ladorishti (City-Map) Projekt i nisur)
5. Të mbulohet dhe të fillojnë punimet arkeologjike – rindërtimore të Bazlikës. (projket i nisur)
6. Të përfundojnë rrugët me asfalt Vakqare- Fidanishte, Vakqare- Varret e kolonjës si dhe rruga e skërrkës që të lidhet me magjistralen.
7. Të ndërtohet Zyra e vendit me pajisjet më moderne, sallë për manifestim, sallë për kuvend sportel, zyrë për komiser, zyrë për manexhim financiar, mbrojtje(polici) dhe social, si dhe zyrë për evidencim me opcion për integrimin e postës.
8. Të rindërtohet fusha e sportit. (ose të sanohet)
9. Të rindërtohet Ambullanca.
10. Të ndërtohet një kiosk ku do të egzistojë mundësia për pajisje me suvenire nga ladorishti
11. Të ndahet buxhet vjetor për nxënësit më të mir të shkollës fillore.
12. Të bëhen hulumtimet e masakrës të 1913, ku në bazë të dëshmive historike të akuzohet Beogradi sepse akoma nuk kanë kaluar 100 vite
13. Të garantohet sistemi ndihmë për vetëndihmesë (BL, Fondacioni, Medium informativ Ladorishti.com dhe Asociacionet e saj)
14. Të garantohet buxheti për manifestimet në fshat dhe diasporë, si dhe të rritet numri i manifestimeve.
15. Të garantohet angazhimi diasporë- vendlindje më i ngushtë për zbardhjen e Kryetarit të BL. Sulltan Memeti, gjë që ka Prioritet.
16. Të ket sistem transparenc në financimin dhe mirëmbajtjen e bashkësis Islame, SHKA .Valëte Liqenit në Ladorisht dhe forumtit rinor.
17. Të krijohen lidhje me ralcion më relevant BL-Komunë e Strugës dhe anasjelltas (Ladorishti duhet të gëzojë një veçanti sepse ka qën gjithmonë në ball të përkrahjes kombëtare, dhe tani është koha ku shpërblimi të shkoj anasjelltas.
18. Të definohet historia e shkollës së mesme Hajdar Dushi
19. Të definohet historia e luftës të Petrinjës
20. Resursat e fshatit të administrohen nga Zyra e vendit
21. Të hulumtohet dhe të ngrihet vepra dhe puna e Xha „Qemal Lenës“
22. Të hulumtohet dhe të ngrihet vepra dhe puna e Xha „Kadri Labenishtës“

Mo më thua që për këto nuk ke ditur asgjë!! Prandaj të lus ty dhe të tjerët mos i keqinterpretoni gjërat : Në kudër të s1-shit ku si simpatizant ka edhe Ladorishti.com ka grup punues. DHE TANI PAS TEJE DHE TË TJERËVE NUK ARSYETIM PËR KONTRIBUT!

Më në fund të fundit për mua është një privileg i veçantë të jesh shok apo mik i familjes të sulltanit.
Jeton
Ton Lleshi

Postnga Mendarim Cermenika » E Enjte 18. Shkurt 2010, 19:45

Te nderuar bashkqytetar te Ladorishtit dhe ju mergimtar jam vizitor i rregullt i keti forumi dhe ndije kenaqesi kur shof apo lexoj qe ky forum i LADORISHTIT ka kontribuar per bashkim e jo ndarje dhe eshte per te pershendetur.Ne vazhdim dua te cek disa detaje ne lidhje me projektin "LADORISHTI 2010" ku eshte per tu faliminderuar djemve teLladorishtit aktivisteve qe nuk po kursen as djersen e ballit per te patur nji qytet modern evropian,por per tu realizuar idet eshte per keqardhje qe po e them por i duhet nji udheheqesi e shendosh ku per momentin ladorishtit i mungon pra ka te par ska te par udheheqesia e meparshme ne krye me Sulltanin dhe aktivistet e filluan dhe e perfunduan proektin e infrastruktures se fshatit me sukses ku kontribuan te gjith qutetaret e Ladorishtit sidomos ju vellezer mergimtar ku derdhet mia marka e frenga dhe rruget u rregulluan por sot gjendja momentale e rrugeve eshte katastrofale punon kush te doj hap kanale nuk pyetet asnje nuk pyet as edhe nje ladorishtar ore cfar po punoet vin nderrmarrja e ujsjellsit apo kanalizimet , telefonat prishin hapin dhe i len ne gjendje katastrofalepra rruga qe ka kushtuar me qindra marka e franga ku e di qe disa familje dhan edhe nga 8000franga sot rruga po masakrohet ku do te kisha lutur aktivistet e me parshem te bojn ndonje takim per tu nderrmarr dicka,mua me dhimbset Ladorishti sigurisht qe edhe gjith banorve te tjere u dhimbset Ladorishti,pra gati ne te gjitha lagjet e fshatit apo rruga kryesore siq po e shohim levizim per dite jane ne gjendje te mjerueshme ku duhet te ver dore edhe komuna.Un do tu kisha sugjeruar iniciatorve te projektit "Ladorishti 2010"ne krye me Jeton Lleshin qe eshte me duket shum entuziast dhe eshte per cdo lavdat bashke me ekipin se cdo iniciativ per Ladorishtin duet edhe ta diskutohet ne nje rreth me te gjere qe per momentin i mungon Ladorishtit qe kerkoj nje bashkim i gjthe strukturave te fshatit qofshin ato politike,lokale apo shoqatave te ndryshme ne fshat.Pra Ladorishti nderton rregullon te tjeret po na i demtojn ka edhe shum gjera per tu cekur sidomos uji i pishem ku veres i mungon Ladorishtit arsimi i cili eshte ne nje nivel shum te dobet por ndoshta ne te ardhrdhmen mundet te debatoet edhe per pjesemarrjen shume te dobet apo aspak ne pushtetin qendror ku Ladorishti ka nje histori te bujshme per qeshtjen kombetare pa cekur ato te hershmet por lufta e UCK-se hapja e shkolles se mesme ku sakrifikuan shum Ladorishtar pritja e vellezerve tan nga Kosova rrethimi i Ladorishtit,pra kemi te bejme me nji fshat qe duet ta ken zili te gjith shqiptaret kudo qe jane ne Shqiperi ,Kosove.Maqedoni.Pra Ladorishti e meriton nje vend edhe ne pushtetin qendror .RROFTE LADORISHTI RROFTE SHQIPTARIA Me respekt Mendarim Cermenika Ladorisht.
Mendarim Cermenika

Përshëndetje Mendarim

Postnga Jeton » E Mërkurë 24. Shkurt 2010, 14:15

I nderuari Mendarim

Shum Flm. për mesazhin tuaj dhe keni plotësisht të drejt me këndvështrimin tuaj. Në një takim që patëm verën e 2009-ës me Kryetarin e Strugës Z. Ramiz Merko, kërkova unë që Ladorishtit ti japi një përkushtim të veçantë. Sepse ka qën gjithmonë në ballë të punës sa i përket lëvizjeve kombëtare moralisht dhe materialisht. Që nga vitet a para mendoj 81-ishin. Jo vetëm Ramizi por edhe Z. Ali Ahmeti me Kryeministrin e Kosovës. Më parë unë kam theksuar që tani është koha ku ne të mendojmë dimensionin tjetër. Këtë e shoh të mundshme me Iniciativat që kam shfaqur në këtë Forum të famshëm. Pronocimet apo idet e mia shpesh herë keqëkuptohen.

Unë kam një qëndrim: Nuk i përkas asnjë Partie dhe kam qëndrim të drejt dhe neutral, mendoj që të kesh një ide të re nuk e sulmon të vjetrën!!!! Sepse aty ka hapsirë për të gjitha dhe gjithçka .Por unë jam shum i vendosur në realizimin e Projekteve apo pikave të lartëpërmendura dhe kam filluar bisedimet reth tyre edhe më gjër. Përkrahje ka dhe është në rritje!!! (Gjithashtu ndër to ështe edhe përfundimi i rrugëve të filluara). Këto jan projekte dmth. një projekt nis dhe përfundon me një afat të caktuar. Këtë vit mundë ta frekuentojnë shum turistë Ladorishtin bile edhe në nivele diplomatike ministrore. Prandaj them unë që është e domosdoshme që Ladorishti të jet i pregatitur për to pikërisht në infra-strukturë (ujë-rrymë dhe rrugë) mbi të gjitha rrugët!!!!

Poashtu si Organ kryesor, relevant dhe neutral e shoh unë "Bashkësin Lokale". Kjo gjë praktikohet edhe në Zvicër (Jeta Institucionale). Pra në komunën ku jetoj unë në Zvicër nuk guxon të bëhet asnjë lëvizje pa marrë udhëzimin e Bashkësis Lokale apo komunës!! Prandaj jam edhe në rindërtimin e Zyrës të vendit shum këmbëngulës ( Nuk do të thot që Ladorishti të shkëputet nga Struga)!!!. Nga aty të bëhej ç`do zhvillim i mëtutjeshëm. Por sukses ka kur BL të mbetet neutral dhe në bashkëpunim me të gjith. Për momentin BL e kryen këtë funksion. E provuam me projektin "Ladorisht 2009" flas për mua personalisht (Jeton Lleshi)

Mendoj se ç`do gjë bëhet me të përveshur krahët:))))

Megjithatë unë Ladorishtin e shoh si vendin e parë në përbërje të pjesës EVROPIANE në rajon, për verifikim shiko të lutem http://www.pro-Ladorisht.org ose http://www.s1-cars.ch

Ju përshëndes të gjithve nga Zvicra dhe mirupfshim së shpejti në Ladorisht.

Toni i juaj
Jeton

Kthehu tek Debat i nxehtë ndërmjet Ladorishtarëve

Kush është në linjë

Antarë duke shfletuar këtë forum: Asnjë antar i regjistruar dhe 1 vizitor