nga Komandant Struga » E Djelë 31. Janar 2010, 23:07
A korruptohen ladorishtarët...
Ëmbëlsia e parasë sot ka bërë që në ladorisht e rrethinë të harrohen Idealet e figurave kombëtare në strugë e më gjërë,mbasi ndarjet politike kanë arritur në atë shkallë sa që edhe manifestimet që bëjmë bëhen me ngjyra partiake.Nëse sot partia e BDI në pushtet apo një nga figurat e saj Fazli Veliu ka shfrytëzuar manifestimin e zbulimit të Përmendores së re në Ladorisht dhe si komentohet gjoja se ka marrë para për tu shfaqur në atë manifestim-kjo do të thotë se militantët e BDI-së u munduan t'i japin ngjyra partiake dhe kjo ndodhi,këtë le ta dij çdo ladorishtar,sa e saktë është kjo për paratë nuk dij por tek ne në strugë dhe rrethinë dihen lidhjet e Fazli Veliut me shumë aktivistë nga shoqatat e rrethit të Strugës (kalisht-frëngovë-Veleshtë-Dollogozhdë-Strugë-shum-Zagraçan etj etj)dmth edhe ajo e ladorishtarëve me ndikim më të madh në partinë në pushtet BDI që nga koha e luftërave në trojet shqipëtare.Nëse unë si strugan i dëgjojë këto fjalë atëherë si është e mundur ladorishtarët ta bëjnë këtë gjë mbasi në rrethin e Strugës LADORISHTIN gjithmonë i kemi cilësuar si fshat bujar e shembullor që jemi krenuar me ta dhe lavdinë e tyre historike që i kanë dalë gjithmonë ballë furtunave të armikut.Por s'duhet besuar të gjitha fjalët që fliten se këtë punë mund ta bëjnë vetëm "ladorishtarët e ndershëm" dhe jo ata kombëtarët.Partitë politike(flasë në përgjithësi BDI-PDSH-Demokracia e re etj) i shohin gjërat gjithmonë gjysmake zotërinj dhe jo si trup i pandarë i trojeve tona me gjithë problemet politike, sociale,etj etj ,prandaj kemi ardhur në këtë shkallë që ndodhemi sot pa zgjidhje afatgjata si nga kjo apo tjetra parti që do të jet në pushtet.
Faktikisht sot në Strugë dihen me emër e mbiemër militantët e partive politike si në vendlindje ashtu edhe tek shoqatat e Struganëve në diasporë dhe ndikimi i tyre që është tek politika ditore në Maqedoni,por për dhënie parash për elektorat politik nga diaspora ka pasur shumë fjalë jo vetëm për ladorishtarët por edhe fshatra të tjera.Shumë mirë që Ladorishti.com [/b]krijon hapësirë për mendime alternative dhe jashtë ndikimit të politikës ditore,ju lumtë dhe suksese në të ardhmen nga Strugani....
Struga dhe ideali kombëtar na bashkon të gjithëve....Ju lumtë...