Trimat

në Vendlindje dhe Diasporë rreth LAPIDARIT në Ladorisht

Trimat

Postnga Selami Ajro » E Enjte 7. Janar 2010, 04:45

100 vjet me radhe qe Ladorishti ka Drenice por nuk pati asnje burr ta kurorezoj me at emer ,ju lumte ju djemt e vertet te Ladorishtit Jeton LLeshi dhe Rini Dauti. Ay emer nuk del nga goja por del vetem nga zemra trime.
Selami Ajro

I nderuari Selami

Postnga Jeton LL. » E Shtunë 9. Janar 2010, 11:56

I nderuari Selami

Unë të jam shum mirnjohës për mesazhet e tua, ne e kemi përpiluar një program (Për her të parë) që ka një afat prej më se 50 vite, ma dërgo e-mail adresën ku unë do ta dërgoj planin dhe projektet, aty ka vend për të gjith ata që duan ta bëjn Ladorishtin "Vendbanim antiko-ilir" sepse në të ardhmen e afërt aty është ardhmëria jonë, ndërtjerash është në Projekt: Asfaltimi i të gjitha rrugëve edhe ajo Vakqare - Varret e kolonjës[/i], ngritjen e Historisë të Riza Ajros dhe Demir Lenës, etj etj etj. Ne kemi kontakte shum të mira me akadamik shqiptarë, gjerman, austriak. Mbi të gjitha kemi përkrahje institucionalisht nga fshati. etj, etj, etj,

e-mailin mundë ta dërgosh te info@ladorishti.com ose info @s1-cars.ch, ose info@pro-ladorisht.org edhe te http://www.s1-cars.ch kemi shfaqur njërin nga Projektet.

Të përshëndes

Jeton LL.
Jeton LL.

Re: Trimat

Postnga Rini Dauti-Rollin » E Hënë 1. Shkurt 2010, 00:01

Përshëndetje Selami Ajros dhe Ladorishtarëve
Së pari ju përshëndes të gjithëve dhe desha që të gjithë si shqipëtarë pa dallim se ku jetojmë apo ku jemi lindur
t'ju qasemi vlerave tona kombëtare.
Sot ka ardhur koha që shumë personalitete të çështjes kombëtare si Riza Ajro dhe Demir Lena një nga udhëheqësit ushtarakë në rrethin e Strugës me vetëdijen tonë apo faktori kohë(pushteti) kanë mbetur akoma nën pluhurin e harresës dhe zbardhjes së historisë sonë.
Unë kam dëgjuar se disa vite më parë është mbajtur një Akademi "Shkencore" në lidhje me luftën e 1913 apo siç njihet tek ne Lufta e Petrinjës ku udhëheqësit ushtarakë apo burrat e Taborrit të Strugës janë anashkaluar nga historianët dhe organizatorët e shumtë që kanë marrë pjesë në atë manifestim.Nuk mund të besojë se si Riza Ajro dhe Demir Lena e të gjithë ato burra janë anashkaluar në atë mënyrë ,por faktet dhe të dhënat historike flasin ndryshe mbasi këta trima ladorishtarë me vizione të qarta për bashkim kombëtarë të kësaj ane( Strugës ) nuk luftuan vetëm për Ladorisht apo Strugë kundër hordhisë serbe por zonja e zotërinjë ata luftuan për bashkim kombëtar dhe kjo është shumë domethënëse,të luftosh për bashkim kombëtarë duhet pasur vizione të qarta dhe një moral me vetëdije kombëtare...
Zotëri Selami Ajro këta figura sot në historinë tonë për fat të keq nuk janë shkruar as në Historinë e rrethit të Strugës apo në Historinë e Popullit Shqipëtar dhe janë shumë faktorë pse nuk bëhet kjo...
Lufta e tretë Ballkanike siç e quajnë historianët tanë që nga Vlora-Elbasani-Mitrovica-Dibra legjendare pati edhe Riza Ajron e Demir Lenën me gjithë ata shokë që äsgjë nuk kursyen për kombin dhe bashkimn e tij e ne sot nuk jemi të gatshëm që emrat e tyre i takojnë historisë së popullit shqipëtar dhe rrugës së tyre për ta bashkuar atë.
Kam respekt dhe jam i privilegjuar që Ladorishti(Struga) dhe i gjithë kombi Shqipëtar pati burra e komandantë si Riza Ajro,Demir Lena,Isa Boletini etj etj...Lavdi gjakut të tyre...
Rini Dauti-Rollin

Kthehu tek Debat i nxehtë ndërmjet Ladorishtarëve

Kush është në linjë

Antarë duke shfletuar këtë forum: Asnjë antar i regjistruar dhe 1 vizitor